Leertraject

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vernieuwd Leertraject

Young Creators (9 t.e.m. 11 jaar)

Het leertraject van de Young Creators is een driejarig traject bestaande uit 6 levels. één level bestaat uit 10 lessen van 105 minuten.

 • Level 1:  Een introductie in programmeren en design. Stimulatie in creatief en computationeel denken. Een inleiding in Visual Studio in combinatie met Unity3D.
 • Level 2: Een verdieping in design, programmatie en  Unity.
 • Level 3: Zelfstandig leren programmeren in C# in Unity en finalisering design.
 • Level 4: Introductie in 3D modeling en finalisering van  c#.
 • Level 5:  Verdere uitdieping  van 3D modeling in Blender en gebruik van models in Unity.
 • Level 6: Leren samenwerken in projecten, een correcte project structuur aanleren en het uitwerken van één spel vanaf het begin.

Master Creators (12 t.e.m. 15 jaar)

Het leertraject van de Master Creators is 10 lessen korter dan die van de Young Creators. Het kan dus afgelegd worden op 2 en een half jaar.

 • Level 1: Een introductie in design, programmeren en Unity.
 • Level 2:  Verdieping in programmatie, design en Unity.
 • Level 3: Introductie in 3D modeling en verdere uitdieping van C# en design.
 • Level 4: Verdere uitdieping van 3D modeling in Blender en het gebruik van deze models in een 3D engine.
 • Level 5: Leren samenwerken in projecten, een correcte project structuur aanleren en het uitwerken van één spel vanaf het begin.

Programma’s

Wij werken met gratis en open source programma’s die ook in professionele context worden gebruikt. Dit maakt de overstap ook enorm klein als je er ook effectief iets lucratief mee wilt doen.

Unity

Unity is een 2D en 3D game engine. Dit is dus feitelijk de motor achter je hele spel. Hier zijn bijvoorbeeld projecten als Flappy Bird, Pokemon GO, Assassin’s Creed: Identity , Hearthstone: Heroes of Warcraft, enzovoort in gemaakt.

Visual Studio

Microsoft Visual Studio is een integrated development environment van Microsoft. Hier kan je dus gebruik maken van tools om in verschillende programmeertalen te programmeren. Dit is ook een zeer bekend en vaak gebruikt programma.

Blender

Blender is een opensourceprogramma voor het maken van 3D-computergraphics en computeranimaties.  Hier gaan we dus in leren 3D modellen.

Discord

Discord is een gratis softwareapplicatie voor tekst-, video- en audiocommunicatie tussen gebruikers. Dit licht programma gebruiken we  voor directe communicatie met leerlingen, het delen van lesmateriaal en het beantwoorden van vragen.

Ondersteuning

Het lessenpakket dat wij aanbieden heeft zowel een versie voor thuis als voor in de les.  Daarnaast bieden wij ook gratis support aan voor vragen en voor eigen projecten 24 uur per dag. Dit kan simpelweg door een vraag te stellen op Discord, en een antwoord zal snel volgen.

Meer info

Indien u nog vragen heeft omtrent de lesinhoud kan u altijd bij de curricula’s kijken van de lessenreeksen, of via mail contact met ons opnemen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]