Online cursus Young Creators

Heb jij een creatief kind met een interesse in technolgie en games? Dan is onze nieuwe online cursus een dikke aanrader! Wij zien vaardigheden als (game)design, computationeel denken, creatief denken, programmeren,….  Je kind kan op zijn eigen tempo de lessen ontdekken.

Wat leren we?

Via ons nieuw platform leer je in 15 online lessen alle kernvaardigheden om een videospel te maken. We gebruiken Scratch om de concepten aan te leren. Je leert alle basisvaardigheden van (conceptueel) programmeren en gamedesign.

Wat ben je er mee?

Zeer simpel, na het volgen van onze online cursus kan je zelf een eigen game ontwikkelen. Daarnaast zien we verschillende cross disciplinaire vaardigheden. Zo leer je programmeren, stimuleren we creativiteit en leer je hoe je van een idee naar een spel gaat. Je leert ook hoe je een spel operationeel maakt en er goed laat uitzien. Je leert 21ste eeuwse vaardigheden en bent alvast een grote stap voor als je in een dergelijke creatieve of IT-sector wilt studeren.

Benodigheden

Een windows computer

Je moet een computer hebben om deel te nemen aan de online cursus. We raden een comuter met windows 10 aan. Apple computers werken ook, maar soms is het dan moeilijker om te volgen.

Een up-to-date browser

Computer programma

Vrijwel iedere up-to-date browser voldoet. Internet explorer is bijvoorbeeld niet goed. Een aanrader is Microsoft edge of google Chrome.

Scratch

Computer programma

We raden aan om een scratch account aan te maken. Dit kan via https://scratch.mit.edu/join.